A ROSE IS A ROSE IS A ROSE


2009, ik zat gisteren in de trein, het is oktober en buiten zijn prachtige herfstkleuren. Ik mijmerde over het afgelopen jaar, herinnerde de lente en ineens wist ik, ik wil een blog over rozen maken.
Foto's, gedichten, wetenswaardigheden.

Als jong meisje las ik een boek over Gertrude Stein en was geraakt door de woorden

a rose is a rose is a rose

Een cryptische zin die zoiets wil zeggen als: de roos verwijst naar niets anders dan zichzelf, voor eeuwig en voor altijd.

Rozen en bloemen, ze zijn via de liefde, liefdesbrieven en liefdesgedichten tot metaforen van taalraadsels geworden. Niet alleen Gertrude Stein wees ons hierop, ook Mallarmé gebruikte het beeld van een bloem – nog iets algemener dan de roos – als voorbeeld voor het abstraherende karakter van taal. In een prozagedicht schreef hij dat met de uitspraak ‘une fleur!’, alle contouren van die ene bloem naar de vergetelheid worden verbannen, en iets anders dan alle bekende bloemen ontstaat, namelijk de idee van de bloem.

zondag 11 april 2010

Roos maken van lapje vilt

Een roos corsage maken van lapjes vilt is niet moeilijk. Met de onderstaande werkbeschrijving en de stap voor stap foto’s in de onderstaande links maak je de mooiste corsages.
Benodigdheden voor deze roos:
rose vilt, groen vilt, garen en kleine glazen kraaltjes.

Knip uit het rose lapje vilt deze basisvorm en knip hem meerdere malen, van klein naar steeds iets groter, totdat je jouw vilten roos groot genoeg vindt. Naai de vilten rozenblaadjes in het midden met enkele steekjes aan elkaar en zorg dat de blaadjes goed in de vorm komen. Werk af met enkele mooie kleine glazen kraaltjes in het midden en eronder een of twee groene blaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Over mij

Mijn foto

Ik heb jarenlang bij het Arbeidsbureau, CWI en UWV gewerkt. De laatste jaren als competentietester. Ik ben nu met pensioen en schilder veel, wandel veel, ontmoet mensen, houdt mijn blogs bij, http://kleurrijkaquarellen.blogspot.nl/
Ik ben getrouwd met de leukste man van de wereld, ik lees, bak taarten, houd van dieren, planten, bomen en bloemen. Ik hou van geografie en kunst, ben geïnteresseerd in politiek en geschiedenis.