A ROSE IS A ROSE IS A ROSE


2009, ik zat gisteren in de trein, het is oktober en buiten zijn prachtige herfstkleuren. Ik mijmerde over het afgelopen jaar, herinnerde de lente en ineens wist ik, ik wil een blog over rozen maken.
Foto's, gedichten, wetenswaardigheden.

Als jong meisje las ik een boek over Gertrude Stein en was geraakt door de woorden

a rose is a rose is a rose

Een cryptische zin die zoiets wil zeggen als: de roos verwijst naar niets anders dan zichzelf, voor eeuwig en voor altijd.

Rozen en bloemen, ze zijn via de liefde, liefdesbrieven en liefdesgedichten tot metaforen van taalraadsels geworden. Niet alleen Gertrude Stein wees ons hierop, ook Mallarmé gebruikte het beeld van een bloem – nog iets algemener dan de roos – als voorbeeld voor het abstraherende karakter van taal. In een prozagedicht schreef hij dat met de uitspraak ‘une fleur!’, alle contouren van die ene bloem naar de vergetelheid worden verbannen, en iets anders dan alle bekende bloemen ontstaat, namelijk de idee van de bloem.

maandag 19 april 2010

Crabtree en Evelyn

Crabtree & Evelyn is een Engels bedrijf wat als filosofie heeft om de natuur dichter bij de mens te brengen en om goede en zuiver natuurlijke produkten te ontwikkelen.

De inspiratie vond de oprichter Cyrus Harvey uit de zogenaamde Engelse "Still Rooms" uit de 17e eeuw. De lady of the house verzamelde toen geurende bloemen en kruiden uit haar tuin om zo haar gasten voor te bereiden op een fantastische bad ervaring.
In de produkten gebruikt Crabtree & Evelyn natuurlijke extracten, zuivere natuurlijke oliën en geuren van bloemen, fruit en kruiden.
Het merk staat bekend om hun prachtige produkten met fraaie sfeervolle en stijlvolle verpakkingen. Een weerspiegeling van de Engelse klasse en stijl.

Room Spray (100 ml). De geur van rozen is zowel verfrissend als kalmerend. Deze room spray is speciaal gemaakt voor het verspreiden van de delicate geur van theerozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten