A ROSE IS A ROSE IS A ROSE


2009, ik zat gisteren in de trein, het is oktober en buiten zijn prachtige herfstkleuren. Ik mijmerde over het afgelopen jaar, herinnerde de lente en ineens wist ik, ik wil een blog over rozen maken.
Foto's, gedichten, wetenswaardigheden.

Als jong meisje las ik een boek over Gertrude Stein en was geraakt door de woorden

a rose is a rose is a rose

Een cryptische zin die zoiets wil zeggen als: de roos verwijst naar niets anders dan zichzelf, voor eeuwig en voor altijd.

Rozen en bloemen, ze zijn via de liefde, liefdesbrieven en liefdesgedichten tot metaforen van taalraadsels geworden. Niet alleen Gertrude Stein wees ons hierop, ook Mallarmé gebruikte het beeld van een bloem – nog iets algemener dan de roos – als voorbeeld voor het abstraherende karakter van taal. In een prozagedicht schreef hij dat met de uitspraak ‘une fleur!’, alle contouren van die ene bloem naar de vergetelheid worden verbannen, en iets anders dan alle bekende bloemen ontstaat, namelijk de idee van de bloem.

maandag 19 april 2010

Indiase Roos

Een rijke en ultrazachte douchecrème op basis van zoete amandelolie die je huid mild reinigt en direct glad maakt.
Rituals combineerde de eeuwenoude Ayurvedische ingrediënten Zoete Amandel Olie, om de vochtbalans van je huid te herstellen, met Indiase Roos, die een ontspannende uitwerking heeft op lichaam en geest.
De traditionele Ayurvedische wetenschap toont aan dat zoete amandelolie een van de beste oliën is om je huid mee te voeden.

De ingrediënten:
Indiase Roos: De roos is een symbool van puurheid en liefde. Met haar zoete en verfijnde aroma doet deze heerlijke roos je aan de lente denken. Laat je opvrolijken door de rustgevende rozengeur.
Zoete Amandel Olie: Deze aromatische olie is mild, rijk aan proteïnen en vitaminen en is daarnaast voedend, licht en verzachtend. Van Zoete Amandel Olie wordt gezegd dat het de vochtbalans van de huid reguleert. De olie vormt een uitstekende basis voor een lichaams- en/of massageolie.

De geursensatie:
Een heel natuurlijke bloemengeur met de geur van pioenen als basis. Frisse, dynamische citrus in de boventoon en een romig oosters mengsel zorgt voor warmte.
Het ritueel:

Het woord Ayurveda betekent letterlijk 'kennis van het leven'. Ayurveda ontstond 5.000 jaar geleden in India en wordt gezien als de oudste medische wetenschap ter wereld. Deze holistische leefwijze, gebaseerd op de kracht van de natuur, richt zich op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. De schoonheidsprincipes van Ayurveda bestaan uit ontgiftende en verzorgende rituelen. Eerst moet je je lichaam ontgiften en het ontdoen van opgehoopte gifstoffen om geblokkeerde energie vrij te laten komen. Na deze reiniging ben je in staat het lichaam, de geest en de ziel te verzorgen.
Rituals heeft deze eeuwenoude traditie toegepast in een reeks producten waarmee je thuis je eigen Ayurvedische gezondheids- en schoonheidsrituelen kunt uitvoeren. Ontdek ons oeroude Ayurvedische verzorgingsritueel gebaseerd op Zoete Amandel Olie, een van de beste oliën om je huid mee te voeden. We hebben Shanti Shower ontwikkeld: een rijke en ultrazachte douchecrème, gemaakt met Zoete Amandel Olie voor een directe versoepeling van je huid. De crème is verrijkt met Indiase Roos, die je helpt ontspannen terwijl je geniet van een verkwikkende douche!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten