A ROSE IS A ROSE IS A ROSE


2009, ik zat gisteren in de trein, het is oktober en buiten zijn prachtige herfstkleuren. Ik mijmerde over het afgelopen jaar, herinnerde de lente en ineens wist ik, ik wil een blog over rozen maken.
Foto's, gedichten, wetenswaardigheden.

Als jong meisje las ik een boek over Gertrude Stein en was geraakt door de woorden

a rose is a rose is a rose

Een cryptische zin die zoiets wil zeggen als: de roos verwijst naar niets anders dan zichzelf, voor eeuwig en voor altijd.

Rozen en bloemen, ze zijn via de liefde, liefdesbrieven en liefdesgedichten tot metaforen van taalraadsels geworden. Niet alleen Gertrude Stein wees ons hierop, ook Mallarmé gebruikte het beeld van een bloem – nog iets algemener dan de roos – als voorbeeld voor het abstraherende karakter van taal. In een prozagedicht schreef hij dat met de uitspraak ‘une fleur!’, alle contouren van die ene bloem naar de vergetelheid worden verbannen, en iets anders dan alle bekende bloemen ontstaat, namelijk de idee van de bloem.

woensdag 12 mei 2010

Rozentrouwjurk

Afgelopen donderdag werden de deuren geopend van een van de belangrijkste mode eventen in Spanje: Madrid Novias 2010, de beurs en fashionweek voor trouwmode. Hannibal Laguna, een modemaker uit Venezuela, presenteerde een wel heel unieke trouwjurk, namelijk een jurk met daarop 10.000 stuks verse rozen. Volgens Laguna was het meest lastige van de jurk de techniek om de bloemen vast te zetten. Wat inspirereerde Laguna? ‘Rode rozen zijn iets magisch en creeeren een onvergetelijke emotie. Bovendien is de nieuwe bruidskleur van dit jaar rood, de kleur van de passie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over mij

Mijn foto

Mijn naam is Geri Meftah.  Info: Mefta001@gmail.com

I am an artist from Holland.  Info: Mefta001@gmail.com