A ROSE IS A ROSE IS A ROSE


2009, ik zat gisteren in de trein, het is oktober en buiten zijn prachtige herfstkleuren. Ik mijmerde over het afgelopen jaar, herinnerde de lente en ineens wist ik, ik wil een blog over rozen maken.
Foto's, gedichten, wetenswaardigheden.

Als jong meisje las ik een boek over Gertrude Stein en was geraakt door de woorden

a rose is a rose is a rose

Een cryptische zin die zoiets wil zeggen als: de roos verwijst naar niets anders dan zichzelf, voor eeuwig en voor altijd.

Rozen en bloemen, ze zijn via de liefde, liefdesbrieven en liefdesgedichten tot metaforen van taalraadsels geworden. Niet alleen Gertrude Stein wees ons hierop, ook Mallarmé gebruikte het beeld van een bloem – nog iets algemener dan de roos – als voorbeeld voor het abstraherende karakter van taal. In een prozagedicht schreef hij dat met de uitspraak ‘une fleur!’, alle contouren van die ene bloem naar de vergetelheid worden verbannen, en iets anders dan alle bekende bloemen ontstaat, namelijk de idee van de bloem.

zaterdag 9 april 2011

Workshop "engelse" rozen van papier | Liemers Vizier | dé Weekkrant

Workshop "engelse" rozen van papier Liemers Vizier dé Weekkrant U leert decoratieve rozen maken van papier tijdens een workshop bij "Atelier Dorothy" door Janny.Prachtige "engelse" rozen van papier, alle modellen zijn door Janny van der Vliet ontworpen en leert zij u maken tijdens deze gezellige workshop op 15 mei in Groessen.Tijd van 13.00 -17.00 uur.info ook: http://rozenvanpapier.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten