A ROSE IS A ROSE IS A ROSE


2009, ik zat gisteren in de trein, het is oktober en buiten zijn prachtige herfstkleuren. Ik mijmerde over het afgelopen jaar, herinnerde de lente en ineens wist ik, ik wil een blog over rozen maken.
Foto's, gedichten, wetenswaardigheden.

Als jong meisje las ik een boek over Gertrude Stein en was geraakt door de woorden

a rose is a rose is a rose

Een cryptische zin die zoiets wil zeggen als: de roos verwijst naar niets anders dan zichzelf, voor eeuwig en voor altijd.

Rozen en bloemen, ze zijn via de liefde, liefdesbrieven en liefdesgedichten tot metaforen van taalraadsels geworden. Niet alleen Gertrude Stein wees ons hierop, ook Mallarmé gebruikte het beeld van een bloem – nog iets algemener dan de roos – als voorbeeld voor het abstraherende karakter van taal. In een prozagedicht schreef hij dat met de uitspraak ‘une fleur!’, alle contouren van die ene bloem naar de vergetelheid worden verbannen, en iets anders dan alle bekende bloemen ontstaat, namelijk de idee van de bloem.

maandag 14 maart 2011

Rozenkelims
Rozenkelims worden geproduceerd in Moldavië en in de noordelijke delen van Turkije. De kleden zijn geweven van schapenwol, sterk en vormen een sfeervolle en warme aanvulling van uw interieur. Doordat de kleden soms wat grover en soms wat fijner geweven zijn passen ze heel goed bij zowel een landelijk, sober, strak, stoer als een meer elegant of klassiek interieur.
Rozenkelims zijn kelims die 50 jaar oud kunnen zijn. Ze zijn relatief zeldzaam. De ontwerpen worden gekenmerkt door grote bloemen in heldere kleuren op een donkere achtergrond.
De rozenkelims zijn handgeweven van 100% schapen wol. De lichte crème kleuren in de kelims zijn meestal ongeverfd en afkomstig van een "wit" schaap. De donker bruine/zwarte kleuren zijn doorgaans ook ongeverfd en afkomstig van een bruin of zwart schaap. Voor het verven van de wol in andere kleuren werden meestal plantaardige kleurstoffen gebruikt maar in de loop der tijd werden ook synthetische verfstoffen gebruikt omdat dat meer kleurmogelijkheden gaf.
Al onze kelims zijn oude, authentieke en om deze reden unieke exemplaren! De kelims zijn 50-70 jaar oud, hand geknoopt en in zeer goede staat. Wij importeren de rozenkelims rechtstreeks. Hierdoor kunnen wij de kelims tegen zeer scherpe prijzen aanbieden.
Regelmatig krijgen wij nieuwe exemplaren binnen. Elk exemplaar is uniek in kleuren en afmetingen. Wij realiseren ons dat het moeilijk is om een vloerkleed via het internet te kopen. Daarom bent u altijd van harte welkom bij ons in Haarlem, belt u ons eerst even voor een afspraak: 06-51814700
U kunt dus altijd langskomen in Haarlem, maar uiteraard kunt u ook online winkelen bij ons. In de webshop kunt u direct betalen via credit card of via PayPal. Betalen via overschrijving is ook mogelijk, maar neem hiervoor even contact met ons op.
Wilt u op de hoogte gehouden worden als wij nieuwe vloerkleden binnen krijgen of wilt u weten wanneer wij speciale aanbiedingen hebben, stuurt u ons dan een email: info@rozenkelims.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten