A ROSE IS A ROSE IS A ROSE


Ik las een boek over Gertrude Stein en was geraakt door de woorden a rose is a rose is a rose.
Een cryptische zin die zoiets wil zeggen als: de roos verwijst naar niets anders dan zichzelf, voor eeuwig en voor altijd.
Rozen en bloemen, ze zijn via de liefde, liefdesbrieven en liefdesgedichten tot metaforen van taalraadsels geworden. Niet alleen Gertrude Stein wees ons hierop, ook Mallarmé gebruikte het beeld van een bloem – nog iets algemener dan de roos – als voorbeeld voor het abstraherende karakter van taal. In een prozagedicht schreef hij dat met de uitspraak ‘une fleur!’, alle contouren van die ene bloem naar de vergetelheid worden verbannen, en iets anders dan alle bekende bloemen ontstaat, namelijk de idee van de bloem.
2009

zaterdag 19 februari 2011

Roosbeef , de band rond de eigenzinnige zangeres Roos Rebergen.

Roosbeef , de band rond de eigenzinnige zangeres Roos Rebergen, treedt 27 maart op in Luxor Live in Arnhem. Daar brengt de band voor het eerst nieuw materiaal ten gehore van het nieuwe album dat in september verschijnt. Roosbeef is momenteel bezig met de opnames van de tweede cd.
Dat wordt de opvolger van het succesvolle debuut 'Ze willen wel je hond aaien, maar niet met je praten'. In Luxor Live laat de band op 27 maart aan een select publiek voor het eerst een aantal nummers van dit nieuwe album horen. Dat gebeurt in de kleine zaal.
Kaarten voor dit 'sneak preview'-concert zijn nog niet te koop. Op de website van Luxor Live wordt binnenkort bekendgemaakt hoe belangstellenden kaartjes kunnen bemachtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten